Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонти доріг, конфіскація земельних ділянок, які належать росіянам: ключове за добу

Про важливе з життя Львівщини за добу розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

- Сьогодні, о 14 годині, відкриють рух через міст над річкою Західний Буг поблизу села Гайок на дорозі Львів – Радехів – Луцьк.

Його відновили та реконструювали. Ділянка автошляху доступна для проїзду легкових автомобілів та громадського транспорту. Коли завершать влаштування верхнього шару асфальтобетону, вантажний транспорт зможе також їхати через міст. Наразі необідно об’їжджати ділянку відповідно до затвердженої схеми. 

- У Червоноградському районі відремонтували частину дороги Комарів-Переспа в межах села Волиця.

Влаштували додаткову основу зі щебенево-піщаної суміші та вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття. Загалом відновили понад 800 м. дорожнього покриття. 

- Ще 44 мікро- і малих сільськогосподарських підприємств на Львівщині отримають фінансову підтримку з обласного бюджету на загальну суму понад 4 млн гривень

- На Львівщині конфіскували сім земельних ділянок, які належали громадянам країни-агресорки. Їх передадуть у власність держави.

- У Львівській ОВА розпочали набір кандидатів для участі в програмі стажування «Академія перших можливостей».

Є можливість здобути досвід у департаменті з питань культури, національностей та релігій, департаменті екології та природних ресурсів або департаменті економічної політики. 

- У Львівському районі почали реконструкцію Родатицького навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступеня.

Проведуть термоізоляцію фундаменту, замінять покрівлю та усі вікна, утеплять дах та фасад, виконають капремонт сходів, встановлять нові поручні, дашки, пофарбують фасад. Кошти на це виділили з обласного бюджету (9,5 млн грн) та місцевого бюджету (10 млн грн). 

- Тростянецька громада передала на фронт медичний автомобіль Toyota Land Cruiser Ambulance, вартістю 50 тисяч євро.

Таке рішення ухвалили на засіданні сесії сільської ради. Цей автомобіль громада отримала в межах договору міжнародної співпраці Тростянець-Гофштеттен. 

- У Львівській ОВА за участі представників структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, асоціацій велосипедистів, консультантів Ради Європи й експертів відбулось засідання робочої групи щодо перспектив проєкту «Розвиток велосипедного руху у Львівській агломерації». До кінця липня представники громад мають визначити напрямки велосипедних шляхів – туристичних і щоденних. 

- Перше місце на гончарному ярмарку у Румунії посіли майстри з Червоноградщини – Сергій Івашків та Алла Івашків. Вони представляли сокальську кераміку. 

- У Самбірському історико-етнографічному музеї «Бойківщина» відкрили виставку десантника з Краматорська Артура Новікова, який боронить українську землю на передовій.

Вільний час він присвячує образотворчому мистецтву. Артур має освіту художника-виконавця та викладача образотворчого мистецтва в Донецькому художньому училищі, працював у Краматорській школі мистецтв. Коли почалась повномасштабна війна, став до лав окремої десантно-штурмової бригади. У Самборі презентувала картини Артура його мама. Ознайомитися з творчістю нашого оборонця та із побутом українських воїнів можна до 25 липня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ