Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реставратори відновили історичну браму на вулиці Ярослава Мудрого

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/3
На одні відреставровані історичні двері у Львові стало більше. Цього разу у межах міської програми співфінансування відновили дубову браму на вул. Ярослава Мудрого,12, що неподалік Львівського цирку. Реставрація тривала близько трьох місяців.

Реставрація тривала близько трьох місяців, повідомили в ЛМР. Як розповіли фахівці, до відновлення конструкція та полотна брами були в поганому стані.

«Ця брама має дуже гарне дерев’яне оздоблення. На жаль, багато декоративних елементів було втрачено, а дуже пошкоджені частини деревини потребували заміни. Замість засклення віконця брами були закладені фанерою, а автентичні ручки були втрачені. Нас чекало багато роботи», – розповів реставратор Богдан Герус.

Реставратори відновили втрачені елементи, встановили нове засклення брами та верхнього світлика, а також виготовили та встановили нові ручки. Завдяки реставрації вдалося продовжити життя цій брамі ще на ще кілька десятиліть.

Цікаво, що поруч із брамою зберігся автентичний номерний знак, зі збереженою старою назвою вулиці (Ю. Бема).

«Загальна вартість реставраційних робіт становила 74 000 грн. З цієї суми місто оплатило майже 52 000 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ