Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реставрацію фасадів кам’яниці на вул. Вірменській планують завершити цьогоріч

За інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, цьогоріч заплановано закінчити реставрацію фасадів будинку на вул. Вірменській, 21 (вул. Друкарській, 6)». Кам’яниця є пам’яткою архітектури національного значення.

Про це повідомили в ЛМР. 

«Минулоріч відновили фасади пам’ятки на рівні 2-3-го поверхів. Зокрема, було відреставровано цінні архітектурні елементи будівлі. Кам’яний фасад першого поверху та вхідну браму мають відреставрувати цього року», - зазначили в управлінні охорони історичного середовища.

Зауважимо, реставраційні роботи на об’єкті розпочали в 2020 році. «В 2021 році після розкриття фасаду та засідання експертної групи консультативної ради було прийнято рішення про коригування проєктно-кошторисної документації. Автором проєкту опрацьовано коригування ПКД. На проєктно-кошторисну документацію отримано позитивний експертний звіт та погодження Міністерства культури та інформаційної політики України, дозвіл ДІАМ.

Далі, на час коригування проєкту, отримання всіх відповідних погоджень та у зв’язку з початком повномаштабної війни, роботи були призупинені. Відновили їх наприкінці травня минулого року», - пояснили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ