Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Резніков і Макрон обговорять поставки F-16 для України – The Guardian

Міністр оборони Олексій Резніков у межах візиту до Парижу зустрінеться із президентом Франції Емануелем Макроном, щоб обговорити надання Україні винищувачів F-16.

Про це пише The Guardian. 

«Очікується, що міністр оборони України у вівторок у Парижі зустрінеться з президентом Еммануелем Макроном на тлі дебатів між союзниками Києва щодо того, чи надавати винищувачі Києву для війни проти росії, після того, як президент США Джо Байден виключив надання F-16», — пише видання.

Упродовж останніх днів кілька європейських і американських чиновників допустили можливість надання винищувачів Україні.

Президент Франції у понеділок ввечері сказав, що «нічого не виключено в принципі», коли його запитали про західні винищувачі для України, але потім він виклав низку критеріїв, перш ніж прийняти рішення.

Будь-яка доставка не повинна бути ескалаційною, сказав Макрон, і літаки, швидше за все, не потраплять на російську землю, але будуть суто сприяти зусиллям опору. Постачання зброї також не послаблює потенціал французьких збройних сил, додав він.

Макрон також додав, що Олексій Резніков у Парижі також зустрінеться зі своїм французьким колегою, міністром оборони Себастьєном Лекорню сьогодні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ