Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

РФ боїться смерті Савченко і може почати її примусово годувати – адвокат

Російська влада побоїться допустити раптову смерть через голодування української льотчиці, народного депутата («Батьківщина») Надії Савченко, обвинуваченої у вбивстві двох російських журналістів на Донбасі і в незаконному перетині кордону Росії, і може почати її годувати примусово. Про це в понеділок, 18 січня, заявив її адвокат Микола Полозов.

«Я не вірю, що російська влада може допустити, щоб делегат ПАРЄ взяв і раптово помер в російській в'язниці. Це дуже сильний удар, особливо, на тлі важких переговорів в мінському форматі. Тому, якщо буде необхідність, будуть годувати примусово», – цитує пана ПолозоваРосійська служба Новин.

За його словами, захист не підтримує рішення пані Савченко голодувати.

«Ми її кожен раз, коли у нас буває можливість спілкуватися з нею, вмовляємо припинити голодування. Тому що це не вихід, це не та міра боротьби, яка може якось вплинути на російську владу, вона глуха до таких речей», – сказав він.

Нагадаємо, суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня 2016 року. Адвокати оскаржили це рішення. У свою чергу, льотчиця оголосила голодування, вимагаючи звільнення. 

Як повідомляв НБН, 29 вересня в Донецькому міському суді Ростовської області РФ почався розгляд справи Надії Савченко. Прокуратураоголосила обвинувальний висновок: дії Надії Савченко були спрямовані на знищення мирного населення самопроголошеної «Луганської народної республіки».

У свою чергу, вона вимагала, щоб її свідчення перевірили на детекторі брехні. Суд відмовився використовувати поліграф. 

Пізніше в мережі з'явилося відео взяття Надії Савченко в полон. Слідчий комітет РФ посилив звинувачення Надії Савченко: їй інкримінується вбивство двох російських журналістів. Однак адвокати запевнили, що у їх підзахисної є алібі: на момент вбивства журналістів льотчиця вже перебувала в полоні бойовиків.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ