Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рф, імовірно, використовує удар безпілотником по кремлю, щоб скасувати більше парадів — ISW

російські чиновники, ймовірно, використовують випадок удар безпілотника по Кремлю 3 травня, щоб збільшити кількість скасованих парадів до дня перемоги 9 травня.
Фото ілюстративне: PIXABAY.COM

Про це написали в Інституті вивчення війни.

Як повідомляли російські ЗМІ, чиновники рф скасували паради 9 травня у 21 місті росії та окупованому Криму без офіційного обґрунтування або посилаючись на міркування безпеки.

російські чиновники у кількох містах заявили, що скасовують заходи та паради 9 травня через занепокоєння щодо учасників "спеціальної військової операції".

У ISW раніше припускали, що Кремль використає удар 3 травня для скасування заходів 9 травня та посилення інформаційної кампанії, щоб представити війну в Україні як екзистенційну загрозу для росії. 

"Кремль також, ймовірно, сподівається обмежити заходи 9 травня через побоювання, що вшанування загиблих військовослужбовців може стати потенційним джерелом внутрішньої негативної реакції на високі показники російських втрат в Україні. російські чиновники скасували меморіальні заходи "Безсмертного полку" протягом останніх тижнів, ймовірно, саме з цих причин" — йдеться там.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ