Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

РФ не пустила українського консула до політв’язня Павлв Гриба

У прес-службі МЗС України прокоментували ситуацію з відмовою російської сторони у наданні дозволу консулу України на відвідання громадянина України П. Гриба.
Павло Гриб

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з отриманням 29 січня 2019 року відмови російської сторони у наданні консулу України дозвіл на відвідання незаконно засудженого в РФ громадянина України Павла Гриба.

Міністерство розцінює такий крок як грубе порушення Російською Федерацією своїх міжнародних зобов’язань, зокрема, положень статті 13 Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією, що передбачає право консульських посадових осіб України на відвідання громадян України в місцях їх тримання під вартою на території Російської Федерації.

Вважаємо такі дії російської сторони свідомим наміром приховати дійсний стан здоров’я Павла Гриба та вимагаємо негайного допуску консульських посадових осіб України до Павла Гриба, а також термінового проведення комплексного медичного обстеження українця в спеціалізованому медичному закладі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ