Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

РФ погодилася відновити інспекції суден "зернової ініціативи"

Росія погодилася відновити вхідні інспекції лише у два порти з трьох після заяви про продовження роботи «зернової ініціативи».
Фото: landlord.ua

Йдеться про порти «Одеса» та «Чорноморськ», повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков, пише Forbes

"Станом на ранок 19 травня стало відомо, що Росія погодилася відновити інспекції вхідного флоту до портів "Одеса" та "Чорноморськ", але відмовилася інспектувати судна, що прямують на порт "Південний", - сказав він у бліцінтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна». 

Зазначається, що зупинення з 7 травня інспекцій на проходження в українські порти суден у рамках «зернової ініціативи» сталося через позицію російської делегації у Спільному координаційному центрі (СКЦ).

Васьков уточнив, що 62 судна стоять у черзі, чекаючи на інспектування, і деякі з них - уже кілька місяців.

Водночас керівник проєкту «Інститут Чорноморських стратегічних досліджень» Андрій Клименко повідомив, що станом на ранок 19 травня руху суден в напрямку портів Одеської області не спостерігається, так само як і вчора.

Він зазначив, що у четвер, 18 травня, три судна напрямком на порти Одеської області вийшли з Мармурового моря на стоянку перед Босфором в Чорному морі, але вночі два з них повернулися назад до Мармурового моря.

Нагадаємо, 17 травня угоду щодо «зернової ініціативи» було пролонговано ще на два місяці – до 18 липня, повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ