Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ірина Геращенко: РФ відмовляється звільнити українських політв’язнів

Перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook повідомила: "Росіяни і їх маріонетки з ОРДЛО остаточно відмовилися від проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи 29 грудня для узгодження звільнення заручників".

"Змушена констатувати і пасивну позицію координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі. Росіяни так і не дали жодної відповіді на пропозицію передати їх консулу засуджених громадян РФ в обмін на політв‘язнів Кремля", - написала Ірина Геращенко.

Політик також зазначила, що РФ не відповіла на ці пропозиції ні по дипломатичним каналам, ні на запити омбудсмена Людмили Денисової.

"Натомість, бойовики продовжують вставляти в свої вимоги - списки звільнення росіян (сьогодні в списках ОРДЛО подають вже 26 громадян РФ), беркутівців, причетних до терактів в Одесі і Харкові. На цей час ОРДЛО підтвердили утримання всього 23 українців. А від нас вимагають звільнити 196. І це в них називається "обмен всех установленных на всех установленных", - заявляє віце-спікерка ВРУ.

Вона також додає, що вже кілька років не отримує відповіді щодо утримання в окупованому Донецьку і Луганську більше 70 наших громадян. Так само РФ категорично не погоджується передати політв‘язнів Кремля. 

"Звернулася з ініціативою до ТКГ негайно провести спільне засідання ТКГ і гуманітарної групи з одного питання - звільнення заручників. Аби в присутності Євгенія Марчука, Мартіна Сайдіка і Бориса Гризлова пройтися по кожному прізвищу в усіх можливих списках і таки розблокувати звільнення утримуваних", - написала Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ