Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

РФ закликатимуть розпустити усі нелегітимні "уряди" в ОРДЛО

Українська сторона сьогодні на ТКГ виступить з рішучим протестом проти грубого порушення мінських угод. І вимагатиме від РФ і її маріонеток в ОРДЛО негайно розпустити всі нелегітимні інституції, всі ці «парламенти» і «уряди», які офіційно не визнала навіть сама РФ. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Сьогодні - перша , після проведення Росією псевдовиборів на окупованому нею Донбасі, зустріч в форматі мінських груп. Україна і весь цивілізований світ не визнають цього фарсу , весь світ засудив цю провокацію і заявив ,що не визнає ані «виборів», ані їх «результатів», ані нелегітимних структур і «керівників», призначених Кремлем . Ці «вибори» не відповідають ані українському законодавству, ані букві і духу мінських угод, - заявила Ірина Геращенко. 

Також заступниця повідомила, що відтепер на ТКГ позицію України жорстко відстоюватиме Євгеній Кирилович Марчук. Напередодні Президент Порошенко призначив його представником України в ТКГ. 

"Також українська сторона вимагатиме негайного створення п’ятої групи по кордону. По поверненню українського кордону під український контроль. Саме через 400 кілометрів неконтрольованого кордону а ходять колони російської військової техніки", - повідомила заступниця. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ