Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Річні загальні збори Світового Конґресу Українців розпочались у Києві

Вчора, 25 серпня у Національному університеті ім. Тараса Шевченка в Києві, Україна, розпочались Річні загальні збори Світового Конґресу Українців (СКУ) за участю 137 делегатів та гостей з 28 країн, повідомила прес-служба СКУ.

З усними привітаннями перед учасниками зборів виступили Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату, Святійший Патріарх Філарет, Глава Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та інші представники владних структур та інституцій України.
 
Крім звітів про діяльність СКУ за минулий рік, у програму входить обговорення його майбутньої діяльності під час п’яти круглих столів: “Координація підтримки України”,“Гуманітарні ініціативи СКУ в допомозі Україні”, “Просування позитивного іміджу України”, “Відзначення 50-ліття СКУ” та “Сприяння економічному розвитку України”.

Річні загальні збори СКУ триватимуть до 27 серпня 2016 р.


СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 50 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ