Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення Мукачівського міського суду не має жодних правових підстав – Ігор Коліушко

Рішення Мукачівського міського суду щодо заборони голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати ухвалений 12 січня Закон «Про Кабінет Міністрів» не має жодного правового підґрунтя. Таку оцінку ухвалі дає екс-радник Президента, голова Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.
 «Для такого рішення суду немає жодної правової підстави, бо не в компетенції міського чи районного суду вирішувати такі питання і приймати такої ухвали – це прерогатива Верховного суду та Конституційного судів. Це виглядає як розіграш, і якщо насправді існує таке рішення міського Мукачівського суду, то воно не несе жодних правових наслідків», – каже Коліушко.
Нагадаємо, що сьогодні, як повідомляє «УНІАН», Мукачівський міський суд заборонив голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати ухвалений 12 січня закон про Кабінет Міністрів. Позивачем у справі виступив член фракції "Наша Україна" Ігор Кріль, який вимагав судової заборони голові Верховної Ради підписувати ветований Президентом закон про Кабінет Міністрів, доки документ не буде повторно розглянутий парламентом.
Президент Віктор Ющенко 19 січня повторно скористався правом вето до закону про Кабмін, який був ухвалений Верховною Радою 12 січня шляхом подолання президентського вето. 20 січня Мороз заявив, що "вето Президента надумане, і ті, хто готував його, перш за все, підставляли і компрометували Президента".
Згідно із законодавством, після подолання вето Президент зобов'язаний протягом десяти днів підписати і оприлюднити закон. Якщо він цього не робить, закон повинен підписати голова Верховної Ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ