Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рішення Німеччини щодо танків Leopard буде згодом - Генсек НАТО

Рішення Німеччини щодо дозволу на передачу Україні танків Leopard буде скоро, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після зустрічі з міністром оборони Німеччини Пісторіусом.
Фото: АА

"Ми мали чудове обговорення сьогодні на тему німецьких бойових танків. Я впевнений, що скоро буде прийняте рішення. Всі союзники НАТО, які мають танки Леопарди, звісно можуть визначити, які танки можна надіслати Україні, щоб підготувати їх. Після того як рішення буде готове, це забере час – підготовка танків, навчання людей. Я вітаю повідомлення від міністра Пісторіуса, що всіх союзників, що мають леопарди, закликають почати цю роботу", – сказав Столтенберг.

Він також зазначив, що всі союзники НАТО, які мають німецькі танки Leopard, можуть визначити, які з них хочуть відправити Україні, оскільки їхня підготовка та навчання військових займе час.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Маріус Блащак повідомив, що Польща направила Німеччині запит про згоду на передачу Україні танків Leopard.

"Німці вже отримали наш запит про згоду на передачу Україні танків Leopard 2. Також звертаюся до німецької сторони з проханням приєднатися до коаліції країн, які підтримують Україну танками Leopard 2. Це наша спільна справа, адже йдеться про безпеку всієї Європи!", — написав міністр оборони Польщі Маріус Блащак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ