Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рівне стало дев'ятим містом в Україні, де запрацював велопатруль

Урядовий портал органів виконачої влади України сповістив про те, що сьогодні 5 поліцейських виїхали на патрулювання на спеціально оснащених велосипедах.

Глава Нацполіції Сергій Князєв проінспектував роботу велопатрулів патрульної поліції Рівного. Сьогодні 5 поліцейських виїхали на патрулювання на спеціально оснащених велосипедах. Попередньо вони пройшли спеціальне навчання. Тренінг провели їм інструктори з Канади, які мають 20-річний досвід велопатрулювання.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв проінспектував чергову частину, гараж, зали, де тренуються патрульні. Очільник відомства поцікавився, як пройшли перші години велопатрулювання та як сприйняли їх рівняни. Патрульні повідомили, що мешканці міста схвально поставилися до появи таких поліцейських нарядів у Рівному.

Патрульні на велосипедах курсуватимуть у Рівному переважно в центрі міста: Лебединка, район стадіону «Авангард», парк «Хімік», парк Шевченка, район Басового Кута, а також на вулиці Набережній. Також їх залучатимуть до охорони правопорядку під час масових заходів, там, де будуть великі скупчення людей.

Начальник управління патрульної поліції в м. Рівне Сергій Мерчук зазначив, що поява в обласному центрі велопатрулів – це лише початок.

«У нас великі сподівання, що незабаром ми поповнимо ряди велопатруля новими бійцями. Є розуміння і від керівництва патрульної поліції і від влади, що це ефективний спосіб охорони громадського порядку, який давно і успішно практикують за кордоном», – зазначив він.

Набір до підрозділів патрульної поліції стартує по всій державі - інформує Сергій Князев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ