Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рівненська ОВА дозволила вірянам залишатись у храмах у Великодню ніч

На Рівненщині віряни, які прийшли на службу до початку дії комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч. Утім про скасування чи скорочення комендантської години в регіоні не йдеться.

Про на своєму телеграм-каналі повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

"Комендантська година не унеможливлює проведення нічного богослужіння у церквах. Віряни, які прийшли на службу до початку її дії, можуть залишатися в храмі на всю ніч. По завершенню комендантської години люди також можуть відвідати церкви і освятити великодній кошик", — написав він.

За словами начальника РОВА, безпекові заходи на території області мають бути дотримані усіма релігійними організаціями без виключень — на умовах рівності та однакової відповідальності згідно із законодавством.

"Тому скасування чи скорочення комендантської години на Великдень не буде. А правоохоронні органи працюватимуть у посиленому режимі", — зазначив Коваль, додавши, що на Рівненщині комендантська година діє з 00:00 до 05:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці й у громадських місцях, а також переміщатися транспортом чи пішки без спеціальної перепустки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ