Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рівняни допомагали сусідам збиткуватися з лісу та обкрадати надра, – начальник УМВС Волині

На місці незаконного видобутку бурштину у Маневицькому районі на Волині правоохоронці затримали й опитали за понеділок і вівторок близько двохсот осіб. Приблизно вісімдесяти оголошене повідомлення про підозру у скоєнні злочину, заявив у вівторок на прес-конференції начальник управління МВС Волинської області Петро Шпига.

Саме серед цих людей були виявлені чимало жителів сусідньої Рівненщини. Як з’ясувалося, це не лише безробітні. Шпига повідомив, що деякі браконьєри виявилися працівниками РАЕС, інші – вчителями з рівненського Полісся, котрі заради незаконного видобутку покинули уроки. Забирати з місця видобутку своїх парафіян прибув до села Лісове і священик із Рівненщини.

Близько двох тисяч людей упродовж доби рили землю біля сіл Костюхівка і Лісове. Чимало хто з порушників перебував у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння і вступав у сутички з міліціонерами, котрі були вимушені стріляти в повітря.

Шпига заявив, що вважає ситуацію штучно спровокованою. ЇЇ ініціатори – кримінальні авторитети, які намагаються спровокувати масштабні сутички та застосування зброї правоохоронцями, вважає головний волинський міліціонер.

Правоохоронці спільно з нацгвардійцями, громадськими активістами та працівниками лісової охорони й надзвичайних ситуацій вилучили до півтисячі лопат і більш як півцентнера бурштину, затримали три автомобілі та невідомі предмети, які можуть виявитися запалами, пояснив міліціонер. На підходах до родовищ виставлені подвійні блокпости.

Тим часом на прес-конференції в Рівному теж у вівторок директор державного підприємства «Бурштин-Україна» Дмитро Тяглій заявив про те, що на території підприємства поблизу селища Клесів його працівники виявили 20 незаконних помп і написали заяву до Сарненського райвідділу міліції. Правоохоронці заяву не коментують.

Із початку року на Волині були відкриті 26 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину. Основне покарання – штраф із вилученням знарядь злочину.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ