Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

РНБО затвердила доктрину інформаційної безпеки

Рада національної безпеки і оборони України затвердила доктрину інформаційної безпеки України, повідомило міністерство інформаційної політики, - BBC Україна.

"Сьогодні, 29 грудня 2016 року, Рада національної безпеки і оборони України прийняла доктрину інформаційної безпеки України", - сказано в повідомленні.

Доктрина визначає національні інтереси в інформаційній сфері, мету, завдання, принципи та механізми формування і реалізації державної інформаційної політики.

"Цей документ - наше політичне бачення, спрямоване на забезпечення національної безпеки України в інформаційній сфері", - цитує прес-служба міністра Юрія Стеця.

Пріоритетами державної політики в інформаційній сфері зокрема є: створення та розвиток структур, що відповідають за інформаційно-психологічну безпеку, насамперед у Збройних Силах України, з урахуванням практики держав-членів НАТО; розвиток і захист технологічної інфраструктури забезпечення інформаційної безпеки України; забезпечення повного покриття території України цифровим мовленням, передусім прикордонних і тимчасово окупованих територій тощо.

Президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО 29 грудня заявив, що внаслідок кібератаки на початку місяця було виведено з ладу мережу Держказначейства і міністерства фінансів, унаслідок чого сталася надзвичайна подій в системі, де зазвичай здійснюється біля 150 тисяч електронних транзакцій за добу.

За словами президента, для ефективної протидії загрозі кібератак на критично важливі елементи інфраструктури потрібна співпраця між різними державними відомствами.

Текст "Доктрини інформаційної безпеки" опрацював апарат РНБО, там враховано зауваження від комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, Міноборони, СБУ, Національного інституту стратегічних досліджень.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ