Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Спорт

Роббі Вільямс "продав свою душу диктаторові", - The Guardian

На британського співака Роббі Вільямса, який стане хедлайнером церемонії відкриття Чемпіонату світу з футболу в Росії, обрушився шквал критики на батьківщині. Артиста звинувачують у тім, що його участь стане піаром для Володимира Путіна, і що він "продав свою душу диктаторові". Про це пише The Guardian.

"Існує багато способів заробляти гроші, Роббі Вільямсе, але продаж своєї душі диктаторові не має бути одним із них. Ганьба", - написав у Twitter представник кампанії, яка бореться за встановлення справедливості у справі про загибель юриста Сергія Магнітського, Білл Браудер.

"Це тобі послання від імені Сергія Магнітського Бориса Нємцова, Анни Політковської, Наталії Естемірової (правозахисниці, вбитої в 2009-му), жертв рейсу MH17, 10 тисяч загиблих українських вояків", - додав він.

Член британського парламенту Стівен Дауті зазначив, що "здивований та розчарований" тим, що Вільямс, який досі виступав за права людини, зокрема права представників ЛГБТ, погодився виступати у Росії.

"У той час, коли російські літаки скидають бомби на цивільних у Сирії, російська держава труїть людей на вулицях Британії, а також переслідує ЛГБТ у Чечні та повсюди, не кажучи вже про підрив засад демократії - я лише можу зробити припущення, що Роббі згадає про ці проблеми під час свого виступу?", - зазначив політик.

Колега Дауті, Джон Вудкок висловив сподівання, що Роббі Вільямс передумає та відмовиться від поїздки до Росії.

"Усім нам хочеться підтримати англійську команду, але Роббі Вільямс дарує Володимирові Путіну PR-перемогу, виступаючи на церемонії відкриття в бандита-ізгоя через лічені місяці після того, як Росія здійснила атаку хімічною зброєю на англійській землі", - сказав парламентар.

"Я дуже щасливий і радий знову побувати в Росії заради такого унікального виступу. Я багато що зробив у своїй кар'єрі, і відкриття Fifa World Cup перед 80 тисячами футбольних уболівальників на стадіоні та мільйонами по всьому світі - це моя хлоп'яча мрія", - заявив сам Роббі Вільямс.

Від подальших коментарів речник артиста відмовився.

Як нагадує видання, раніше Роббі Вільямс уже виступав у Росії на вечірках олігархів, та перед представниками найближчого кола Путіна.

У 2016-му році росіяни дещо образилися на Роббі за його кліп "Party Like A Russian", але артист поквапився запевнити, що не мав на увазі котрогось із російських політиків. Вільямс заявляв, що страшенно хоче повечеряти з Путіним і не відмовився би представляти Росію на "Євробаченні".

Табло.ID

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ