Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роботу ГУОЗ ЛОДА по врегулюванню конфлікту довкола лікарні відновного лікування визнали достатньою

У Львовівідбулося засідання правління Асоціації керівників медичних установ, Львівської організації профспілок працівників охорони здоров’я та представників ГУОЗ ЛОДА, під час якого перший заступник начальника ГУОЗ ЛОДА Петро Федунь поінформував присутніх про стан конфлікту між колективом Комунальної Львівської обласної лікарні відновного лікування та Головним управлінням охорони здоров’я та заходи, проведені для врегулювання конфлікту. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі ГУОЗ ЛОДА.
Позицію профспілкової організації працівників охорони здоров’я висловив її голова Ю. Білий. Він, зокрема, зазначив, що Комунальна Львівська обласна лікарня відновного лікування повинна бути збережена як юридична особа — елемент мережі закладів охорони здоров’я України у відповідності до вимог Конституції України. Працівники Комунальної Львівської обласної лікарні відновного лікування повинні зберегти свої робочі місця, недопустимим є порушення законних трудових та соціальних прав працівників Комунальної Львівської обласної лікарні відновного лікування. Мешканці Львівщини повинні мати доступ до всього необхідного комплексу медичної допомоги відновного лікування. Усі зацікавлені сторони в процесі вирішення комплексу проблем, які пов’язані з подальшим функціонуванням Комунальної Львівської обласної лікарні відновного лікування зобов’язані діяти згідно з Законом та в межах власної компетенції. Будь-які спекуляції навколо цієї складної проблеми, спроби використати цей конфлікт з метою досягнення особистих цілей є аморальними. Цей конфлікт та його вирішення не повинні мати жодного політичного підґрунтя.
Від Асоціації керівників медичних установ виступив голова — І. Ковальчук, заступник голови правління — Ю. Дашо, член правління — І. Шульган, які висловились за збереження Львівської обласної лікарні відновного лікування з її структурними підрозділами та за відсутність політичного підґрунтя у конфліктній ситуації.
Представники Асоціації керівників медичних установ запропонували в місячний термін вирішити питання про перенесення лікарні в один із трьох варіантів, запропонованих як ГУОЗ, так і АКМУ та профспілками (на базі санаторію “Львів”, який знаходиться у власності профспілок). Спільно з міськздороввідділом перемістити вищезгадану лікарню в одну із установ міста, оскільки на базі цієї установи лікується більше 90% хворих з міста Львова.
Враховуючи наведені пропозиції, Асоціація керівників медичних закладів рекомендувала Комунальну Львівську обласну лікарню відновного лікування зберегти як юридичну особу. Рекомендувала ЛОДА віднайти можливість виділити приміщення для розташування вищевказаного закладу з його структурними підрозділами. Для зняття конфліктної ситуації рекомендувала організувати спільну зустріч АКМУ та профспілок з ГУОЗ і колективом лікарні відновного лікування. Конфліктну ситуацію навколо Львівської обласної лікарні відновного лікування рекомендувала не розглядати в політичній площині.
Роботу ГУОЗ ЛОДА  по врегулюванню конфлікту вважають достатньою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ