Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Роботи з будівництва спеціалізованої лікарні "Охматдит" мають бути відновлені до 20 липня

Роботи з будівництва нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" мають бути відновлені до 20 липня, - Володимир Кістіон. Повідомив Урядовий портал.

Сьогодні відбулася виїзна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, на якій обговорювалися плани відновлення будівництва нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Участь у нараді взяли заступник Міністра охорони здоров’я Роман Ілик, голова ДП «Укрмедпроектбуд» Дмитро Шутовський, народний депутат України Оксана Корчинська, директор ДП «Укрдержбудекспертиза» Сергій Кузьмін ті ін.

Володимир Кістіон зазначив, що новий корпус лікарні – це дуже важливий об’єкт і для країни, і для Уряду, тому необхідно якомога швидше відновити процес будівництва.

У ході наради обговорювалися питання поточного стану недобудованого об’єкту, деталі проходження державної експертизи проектно-кошторисної документації тощо.

Володимир Кістіон окреслив найперші кроки, які слід зробити для відновлення будівельного процесу. «Впевнений, що будівництво зрушиться з місця. Зараз поставлені відповідні завдання: завершити коригування проектно-кошторисної документації, провести державну експертизу документації, як того вимагає чинне законодавство, затвердити проектно-кошторисну документацію, яка пройде експертизу, розпорядженням Уряду і відкрити фінансування», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

За його словами, вказані завдання мають бути виконані до 20 липня. «Це має відбутися не пізніше 20 липня. Ми ці питання вирішимо і відновимо роботи на будівельному майданчику», - відмітив ВолодимирКістіон.

Він також зауважив, що роботи розпочнуться у рамках фінансування, виділеного у Державному бюджеті на 2016 рік, яке складає 395 млн. грн. Паралельно буде відбуватися коригування проектно-кошторисної документації з виділенням пускових комплексів.

Довідково

Будівництво нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" розпочалося у 2011 році. Фінансування будівництва припинилося в жовтні 2013 року, будівельні роботи зупинені в 2014 році. У листопаді-грудні 2015 року будівельні роботи було відновлено, але в січні 2016 року вони були припинені.

31 травня ц.р. було оголошено тендер з вибору генерального підрядника для будівництва нового корпусу НДСЛ "Охматдит" в 2016 р. Розкриття тендерних пропозицій заплановано на 11 липня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ