Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Родина з Маріуполя усиновила хлопчика, якого покинули на Волині

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, родина виїхала із дітьми за кордон
фото Суспільне

Подружжя Руденків — родом із Маріуполя. Нині живуть у Ковелі на Волині. Дмитру та Олександрі по 27 років. Родина виховує чотирьох усиновлених дітей.

Про це пише Суспільне.

Подружжя розповіло, першим усиновили Тимофія. Хлопчик – родом із Краматорська, зараз йому 7 років. Згодом з маріупольського дитбудинку взяли до родини Марію і Михайла. Двійнятам зараз по 8 років.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, родина виїхала із дітьми за кордон. Через пів року життя у Німеччині вирішили перебратися на Волинь. Тут усиновили ще одну дитину – Давида, якому незабаром виповниться три роки.

"Ми бачимо себе у нашій державі. Наші діти двійні пішли у перший клас. На наступний рік і менший пішов у школу. І в цьому році ми ухвалили рішення про те, що будемо йти тим шляхом, який прийняли ще у Маріуполі, а саме усиновлення", — говорить Олександра Руденко.

Дворічного Давида наприкінці лютого залишили у Волинському обласному будинку дитини. Зі слів меддиректорки Тетяни Віговської, дитину принесли дві жінки ромської національності.

"Вони говорили російською, дуже така не чітка інформація: "Нас бомбілі, ми только приехали. Документов нет". Але, так чомусь дивились по сторонах. Ми пояснили, що ми маємо на вихованні дітей, але вони мають бути з документами і сказали їм сходити у міськраду. Через годину приходить персонал і розповідає, що та дитина сидить одна в колясці", — пригадує Тетяна Віговська.

Як додала медична директорка будинку дитини, хлопчика, який, ймовірно, родом із Костянтинівки Донецької області, обстежили медики. Перш ніж потрапити у родину Руденків він пробув у дитбудинку дев'ять місяців.

У Руденків Давид живе уже два місяці. До цього від нього відмовилися дев'ять інших родин.

"Дитина була покинута. Намагались дізнатись звідки він. Є теорія, що він також з Донецької області і родина тікала від війни, але, робили запит у службу і ніхто цього поки що не підтвердив. Тому це лише теорія.", — розповів прийомний батько Дмитро Руденко.

Нині родина винаймає житло у своїх ковельських друзів. Чоловік – приватний підприємець, а мама виховує дітей.

"Мрія збулась. Давид з нами і за цей час ми сміялись більше, ніж за останні два роки. Це дуже позитивна дитина і він приносить радість", — говорить Олександра.

Чоловік із дружиною розповіли: на свята загадали спільне для обох бажання — забрати у родину дівчинку, яка нині за кордоном.

"Вона перебуває у Туреччині, вона сама із Дніпропетровської області. Але, там служба каже, що багато кандидатів, які стоять у черзі. І тобто ми як з іншої області, то взагалі ніякого права на дитину не маємо. І плюс там дуже важка процедура", — каже Олександра.

А ще багатодітна родина Руденків планує створити дитячий будинок сімейного типу на Волині. Для цього потрібно мати від 5 до 10 дітей, які позбавлені батьківського піклування чи є сиротами, а також фінансову підтримку від держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ