Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Родинам загиблих прикордонників виплатили матеріальну допомогу

Як інформують у прес-службі АДПСУ, Державна прикордонна служба виплатила усім родинам загиблих та поранених прикордонників матеріальну допомогу.
Фото прес-служба Адміністрації Державної прикордонної служби України

В Україні з початку агресії Російської Федерації під час бойових зіткнень і обстрілів загинули 70 прикордонників. Ще 433 військовослужбовців отримали поранення, а 5 вважаються зниклими безвісти. 

Зазначимо, що Державна прикордонна служба постійно піклується про усі родини загиблих та поранених прикордонників. Наразі, відповідно до чинного законодавства, усім сім’ям прикордонників, які загинули захищаючи кордони України, виплачено матеріальну допомогу. В тому числі грошові кошти виплачено і сім’ї прикордонника Вадима Березенського, який загинув у цьому році під час виконання своїх службових обов’язків на Закарпатті.

Загальна сума матеріальної допомоги родинам загиблих прикордонників склала 42 млн 389 тис. 500 грн.

Не залишається поза увагою також жоден прикордонник, який під час виконання своїх обов’язків з захисту держави дістав поранення. Усім пораненим охоронцям державного кордону виплачено одноразову грошову допомогу на загальну суму 15 млн 906 тис. грн.

Державна прикордонна служба й надалі буде дбати про соціальне забезпечення військовослужбовців і їх родин та здійснювати виплати відповідно до законів "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ