Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Один із пілотів збитого російського літака врятований

Один із пілотів бомбардувальника Су-24, який напередодні збив турецький винищувач F-16, врятований.

Про це повідомив сайт Jutarnji list із посиланням на інтерв'ю французькому радіо Europe 1 Олександра Орлова, посла Росії у Франції.

Олександр Орлов у інтерв'ю  розповів, що інформація про загибель двох пілотів не відповідає дійсності.

"Перший є точно мертвий. Його поранили, коли він спускався на парашуті. Згодом він був вбитий на території підпорядкованій джихадистам", - зазначив чоловік.

За його словами,  другий пілот збитого російського бомбардувальника Су-24 був врятований сирійськими військовими. 

Нагадаємо, вчора, 24 листопада турецький винищувач F-16 біля турецько-сирійського кордону збив російський бомбардувальник Су-24. 

Турецькі військові випустили заяву, згідно з якою перед тим як російський літак Су-24 був збитий, його 10 разів попереджали про порушення повітряного простору. 

Як повідомляє Радіо Свобода, посли країн-учасниць НАТО, які зібралися на екстрене засідання 24 листопада, закликали Туреччину до спокою і витримки у зв’язку з ситуацією навколо збитого турецьким винищувачем російського бомбардувальника. 

Дипломати, які були присутні на зустрічі, розповіли, що жоден з 28 послів країн Північноатлантичного союзу не висловився на підтримку дій Росії. При цьому багато висловили заклопотаність тим, що Туреччина не супроводила російський літак до моменту, коли б він залишив її повітряний простір.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ