Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роли та суші: в чому відмінність

Досі вважаєте, що суші та роли – це одна й та ж страва? Не зовсім. Між ними дійсно є суттєва різниця.

Існує дуже багато видів суші. Роли лише один серед них. Проте, так вже склалося, що вони користуються більшим попитом. Хто придумав роли? Це нині не відомо, та й не дуже важливо тепер, – вони неймовірно популярні незалежно від даного факту. Замовити роли Київ – швидко організувати смачний обід чи ситну, та некалорійну вечерю.

Чим відрізняються суші та роли? Провівши детальний аналіз можна виявити такі відмінності:

  1. Що являють собою суші? Це рис, поєднаний з певним видом риби. Що ми називаємо ролами? Маленькі рулети, замотані в водорості. Останні іноді бувають і в середині композиції.
  2. Начинкою для перших можуть слугувати лише морепродукти. Для других немає табу. Всередину можна покласти майже все, чого душа забажає.
  3. Перші прийнято подавати лише холодними. Другі ж принесуть в будь-якому вигляді, бо вони подаються як холодними так і гарячими.
  4. Перші готують не використовуючи додаткового інструментарію, тільки руками. Щоб зробити другі, необхідно скористатися бамбуковим килимком.

В БагатоЛосося ви можете замовити суші чи роли на будь-який смак.

Як візуально відрізнити суші від ролів

За формою

Такі нюанси помічають не часто, але всі суші дійсно мають різну форму, хоча більшість споживачів думають, що відмінності є лише в складі. Довгий овальний коржик з рису, в який загорнутий шматочок риби – це норі. Грудка обгортається морськими водоростями для збереження форми.

Роли під час приготування скручують. Якщо в складі є водорості, начинка та рис – це норі-макі. Уро-макі виглядають дещо інакше. Їх верхній шар – рис, а водорості знаходяться всередині. Такі страви бажано посипати кунжутом чи ікрою.

За складом

Восьминіг або вугор, креветки чи тунець – нікого не здивують у складі суші. В ролах же ви можете відчути смак овочів та фруктів, сиру й навіть м’яса. Інгредієнти загортають в водорості й розрізають на порціонні шматочки. Деякі види ролів подають виключно в гарячому стані.

Як готувати

Щоб зробити суші, знадобиться клейкий рис. Його не приготувати без знання деяких секретів. Далі все просто: досить сформувати кілька коржиків і викласти на них рибу. В процесі руки мають бути мокрими.

Приготування ролів вимагає певної вправності й невеликого досвіду. Їх не вдасться зробити ідеально з першого разу. На лист із водоростей викладають рис і начинку (м’ясо, рибу, сир чи інше). Все це згортається бамбуковим килимком, котрий допомагає сформувати масу в формі ковбаски. Її можна розрізати на 10 шматочків, довжиною близько сантиметра. Чому рулетики мають саме такий розмір? Надто товсті шматки ускладнюють процес споживання.

Які японська їжа вам подобається найбільше? Служба доставки БагатоЛосося швидко привезе вашу улюблену страву за вказаною адресою, щоб ви насолодилися її неймовірним смаком. Замовляйте їх порціями чи в складі сетів. Додайте в замовлення суп, салати та закуски, оберіть вино та інші напої, щоб влаштувати для себе справжнє свято.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ