Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як їсти й не повніти: секрети стрункості від японців

Хто б з дівчат не хотів би мати таку струнку фігуру як у японок? І дійсно у Японії найнижчий показник людей, що страждає на ожиріння.

Давайте розбиратися, в чому полягає секрет стрункості японських дівчат. А якщо ми вже почали говорити про Японію, то можна замовити суші сет у Львові. Повір, це якраз та їжа, яка не добавить тобі зайвих кілограмів.

Рис - головний елемент японської їжі

Якщо слов’яни звикли віддавати шану хлібу, то японці замість хлібу використовують рис. Його їдять як основну страву, добавляють в суші, навіть роблять з нього вишукані малокалорійні десерти. Найбільш рис містить складні вуглеводи, які є підтримкою м’язів та джерелом енергії для всього організму. Присутній в рисі також і білок, 100 г рису містять 7 г протеїну. Також рис містить:

  • вітаміни групи В:
  • амінокислоти;
  • фосфор;
  • калій;
  • цинк;
  • йод.

Рис покращує стан шкіри, нігтів, волосся. Мабуть, саме тому японки мають таку витончену шкіру та чудове волосся. А головне, рис зміцнює серцевий м’яз, покращує роботу судин, знижує міст шкідливого холестерину.

Риба замість м’яса

В Японії відомо біля тисячі видів риби і морепродуктів. І майже всі їх японці вживають у їжу. Вчені підрахували, що 1/6 частину всіх морепродуктів, включно з водоростями, з’їдають японці. Як відомо, риба і морепродукти містять багато йоду. А йод - це необхідний елемент для правильної роботи щитоподібної залози. А коли щитоподібна залоза працює як годинник, то й обмін речовин відбувається належним чином, і не буде з'являтися зайва вага. Слід зазначити, що японці рибу піддають мінімальній термічній обробці, зберігаючи при цьому всі корисні речовини.

Соя

У японській кухні дуже поширений такий продукт, як соя. Соєвий соус, соєвий сир, соєве масло. Соя містить велику кількість корисних речовин, особливо для жінок. Це вітаміни групи В, вітамін Е. Соєве масло - відмінний антиоксидант, має протипухлинний ефект. На сніданок японки дуже часто вживають тофу - соєвий сир, який майже не містить калорій та дуже поживний і корисний.

Маленькі порції

Порції в японських ресторанах дуже скромні. І це не від жадібності, а просто японці дійсно їдять дуже маленькими порціями. І до цього їх привчають з дитинства - часте споживання їжі по трохи.

Зелений чай - улюблений напій японок

Будь-яка трапеза у японок починається з чашки зеленого чаю. Зелений чай є чудовим антиоксидантом, який уповільнює старіння організму. До того ж має сечогінну дію, що сприяє нормалізації ваги.

Багато овочів

Японці полюбляють салати, і це не олів’є або інші салати з майонезом. Традиційним салатом в Японії є суномоно. Основа салату складається з огірків і оцту. А додатковими інгредієнтами можуть виступати морква, редис, зелена цибуля. Овочеві салати японки їдять щодня, два рази на день. Ну і звичайно, вживають тільки свіжі продукти.

Хочете харчуватися як японки? Тоді вам треба детально ознайомитися зі стравами, які готують в NOA.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ