Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Роман Коваль презентував книгу «Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею»

24 січня 2013 року в приміщенні Київського міського Будинку вчених відбувся творчий вечір письменника та історика Романа Коваля з нагоди висунення його книжки «Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею» на Шевченківську премію. Вечір знаного історика викликав величезну цікавість серед киян – навіть камерна зала Будинку вчених не змогла вмістити усіх охочих до зустрічі з Романом Ковалем, які бажали з вуст автора почути, ким насправді був Михайло Гаврилко і чому відомості про нього стали відомими лише тепер. Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Письменника прийшли привітати народні депутати від Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» Олег Панькевич, Юрій Сиротюк та Юрій Бублик. Також виступили знані митці: голова національної спілки кобзарів Володимир Єсипок, лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, відомий український кобзар Тарас Силенко. Окрім того, на вечорі був присутній Володимир Сухаренко голова Рунівщинської сільської ради, до складу якої входить хутір Гаврилків, де жив сам Михайло Гаврилко.

Голова Національної спілки кобзарів Володимир Єсипок привітав письменника з виходом у світ його нової праці та урочисто презентував посвідчення члена Національної спілки кобзарів.

Багато теплих слів-привітань сказали й народні депутати. Виступаючи перед присутніми, заступник Голови ВО «Свобода» Олег Панькевич наголосив, що книга про Михайла Гаврилка є свідченням того, як потрібна українцям сьогодні правда про героїчне минуле.

Під час свого виступу Роман Коваль зізнався, що надто прискіпливо ставиться до своєї роботи, а кожна нова книга потребує дуже багато часу на вивчення всіх деталей. Тому не поспішав видавати свою останню працю, поки не розкрив усі таємниці ще однієї визначної особистості. Роман Коваль відкрив широкій громадськості нову постать для прикладу та наслідування. І цією постаттю став Михайло Гаврилко – художник, скульптор та воїн армії УНР – справжній борець за Українську Державу. Він міг збудувати вражаючу кар’єру митця в Європі, але серце тягнуло на Батьківщину, де і пролив свою кров, будучи схопленим та спаленим чекістами.

Наприкінці вечора Роман Коваль презентував присутнім двосерійний фільм про головного героя своєї книги та нагадав, що це була не остання презентація. Наступна зустріч із киянами відбудеться уже 7 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ