Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рональд Джонсон відвідав Військовий полігон на Львівщині

Голова комітету з національної безпеки та урядових справ Сенату США політик-республіканець Рональд Джонсон побував у суботу 8 грудня на Львівщині, відвідавши Міжнародний центр миро творчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомили у Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Львів).
Рональд Джонсон відвідав Академію сухопутних військ у Львові
Рональд Джонсон відвідав Академію сухопутних військ у Львові
Рональд Джонсон відвідав Академію сухопутних військ у Львові
Рональд Джонсон відвідав Академію сухопутних військ у Львові
Рональд Джонсон відвідав Академію сухопутних військ у Львові
Рональд Джонсон відвідав Академію сухопутних військ у Львові

"Я тут, щоби підкреслити підтримку України американським народом та урядом США": сенатор-республіканець Рональд Джонсон

Старший сенатор США від штату Вісконсин зустрівся із військовослужбовцями 278-го бронекавалерійського полку Національної Гвардії штату Теннессі, які є учасниками міжнародної військово-тренувальної місії JMTG-U. Американський політик привітав співвітчизників з прийдешнім Різдвом і наголосив, що їх місія в Україні надзвичайно важлива не лише для взаємовідносин між країнами, але й для європейської та світової без пекової ситуації загалом.

Сенатор Рональд Джонсон є співавтором резолюції сенату США на підтримку територіальної цілісності України і засудження агресивних дій РФ у акваторії Чорного та Азовського морів. Додамо, що саме сенатор Рональд Джонсон нещодавно запропонував провести міжнародні операції, під час яких групи кораблів пройдуть в Азовське море через Керченську протоку.

Після робочої зустрічі із керівництвом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, американський політик зробив заяву для преси.

– Я приїхав до України з метою підтвердити велику підтримку України американським народом та урядом Сполучених Штатів, – зазначив він. – Хотів би наголосити про резолюцію Сенату США, співавтором якої я є. Цей документ буквально упродовж декількох годин був підтриманий 55 американськими законотворцями. Я підкреслив це саме тому, що цей факт дає усім нам зрозуміти, наскільки сильно є підтримка Америкою України. Відповідно до тексту документу,Сенат Сполучених Штатів Америки рішуче засуджує агресію і провокативні дії Російської Федерації проти України та вимагає у Росії негайно звільнити усіх українських моряків, військові кораблі та припинити чинити перешкоди судноплавство у Чорному і Азовському морях. Резолюція підтверджує, що поведінка Росії є дестабілізуючим фактором і продовжує ескалацію конфлікту. Ми закликаємо міжнародне співтовариство об'єднатися у засудженні дій Росії! Текст резолюції ще раз підтверджує кримську декларацію державного секретаря Майка Помпео про те, що жодна спільнота, в тому числі й США ніколи не визнають протизаконну анексію Криму. Ми закликаємо членів НАТО та наших європейських партнерів переглянути ставлення до російського газогону "Північний Потік-2", який Росія планує фактично як інструмент зміцнення свого геополітичного впливу в Європі.

Також політик-республіканець Рональд Джонсон подякував Президенту України Петру Порошенко за гостинність і можливість зустрітися. Крім того, він додав, що Президент України навіть підкоригував для цього свій робочий графік та гостинно запропонував гостю скористатися президентським літаком для перельоту до Львова.
– В такий спосіб ми ще мали додатково годину для того, щоб обговорити аспекти подальших спільних дій. Питання того, як ще Сполучені Штати Америки можуть допомогти Україні, – додав сенатор США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ