Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія формує нові штурмові підрозділи “шторм зет” з числа ув’язнених

Після конфлікту з ватажком терористичної групи “Вагнера” пріґожиним міністерство оборони держави-агресора додатково сформувало штурмові підрозділи “шторм зет” з числа ув’язнених, але росії важко контролювати загони зеків.

Про це повідомляють на сайті Головного управління розвідки МО. 

“Можемо підтвердити, що вони [загони “шторм зет”] воюють проти України, але зазнають значних втрат через низький рівень підготовки. Також відомо про непоодинокі випадки, коли зеки з новостворених штрафних підрозділів влаштовували внутрішні “розборки” зі стріляниною, дезертували разом з військовою технікою. Тобто цей набрід, збіговисько зеків важко контролювати”, ― повідомив представник розвідки Андрій Черняк.

Представник ГУР МО України піддав сумніву твердження, ніби “ваґнерівців” на полі бою замінять “кадирівці”.

“Зазнавши колосальних втрат у перший рік повномасштабного вторгнення росії, “кадирівці” уникають участі у бойових діях. Їхня робота в основному зводиться до терору та мародерства на окупованих територіях”, ― сказав Андрій Черняк.

“Чеченський “піхотинець путіна” передусім переживає за власну шкуру, тому основа його приватної армії завжди залишається біля кадирова. Спроба заколоту “ваґнера” засвідчила, що конструкції кремлівського сюзерена доволі крихкі. Чи готовий кадиров відправити на утилізацію свої найбоєздатніші загони в таких умовах?”, ― пояснив представник воєнної розвідки України.

Він нагадав, що на росії не припинялась прихована мобілізація. За словами Андрія Черняка, багатомільйонна московія не має проблем з людським ресурсом. Значно гостріше для держави-агресора стоїть питання підготовки та озброєння тих, кого кремль посилає на війну проти України.

“Так, зараз росія намагається сповільнити наступальні дії українських військ, стабілізувати й заморозити лінію фронту, аби зібрати, підготувати та озброїти великі резерви для ведення тривалої війни, але наше завдання ― зруйнувати ці та всі інші плани ворога”, ― підсумував представник ГУР МО України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ