Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія готує в Європі антиукраїнську виставку

Російська Федерація почала масштабну підготовку до інформаційного контрнаступу на українську тему. Про це йдеться в тексті Олега Покальчука "Рикошети «розіп’ятих хлопчиків»". Зокрема, в ньому сказано, що Росія планує провести в грудні 2016-го - січні 2017 року в Росії, Німеччині, Франції, Італії, Чехії, Фінляндії, Греції та Боснії і Герцеговині (Республіка Сербська) інформаційну акцію "Діти Донбасу - жертви українського фашизму".

"Ми добре пам'ятаємо всі ці довоєнні пересувні фотовиставки «регіоналів» з фейковими світлинами про «звірства бандерівців», тож спеціально нічого нового їм робити не доведеться, хіба що підфотошопити донецькі та луганські пейзажі", - пише Покальчук.

"У рамках проведення інформаційної контроперації передбачається використовувати потенціал як європейських журналістів і політиків, які здійснювали візити на тимчасово окуповані території Донецької області, так і створеного в м. Острава (Чехія) представницького центру "ДНР", - додає також він.

За словами Покальчука, під час акції передбачено такі заходи: виступи політиків і публічних осіб про ситуацію на Донбасі, фотовиставку про життя жителів "ДНР"; демонстрацію відео про загиблих дітей Донбасу; проведення телемосту між країнами, де буде проходити акція; передачу антиукраїнських петицій міжнародним інстанціям.

"Зверніть увагу на орієнтовні дати, місця проведення акції і її організаторів.

15.12.2016 або 20.01.2017 - Москва (РФ), тут проби ніде ставити на «спікерів», з гарантованою участю наших недобитків, Берлін (ФРН) (Мануель Оксенрайтер, журналіст, директор Німецького центру євразійських досліджень, головний редактор видання ZUERST), Париж (Франція) (Дам'єн Віг'є - французький політик і адвокат); 18.12.2016 або 23.01.2017 - Острава (Чехія) (Нелла Ліскова - керівник представницького центру "ДНР" у Чехії), Афіни (Греція) (Андреас Зафейріс - журналіст, письменник, співробітник відділу зовнішньої політики коаліції радикальних лівих (СІРІЗА), представник культурного центру "Федір Достоєвський" (Афіни)), Турин (Італія) (Елізео Бертолазо - аналітик Інституту вищих геополітичних досліджень і суміжних наук, член Асоціації Італія-РФ, член Асоціації Ломбардія-РФ), Сараєво (Республіка Сербська) (Міодраг Заркович - журналіст, редактор сербського тижневика "Друк"), Гельсінкі (Фінляндія) (Йохан Бекман - викладач університету Гельсінкі, політолог, правозахисник)", - зазначає автор, додаючи, що акція ця високобюджетна і багатоканальна.

"Це те, що, в принципі, непогано пам'ятати хатнім фахівцям, які вважають, що розміщення замітки у відомчій пресі з тиражем три екземпляри або трансляція нудним телеканалом із бляклим зображенням сильно когось дістане. По-друге, перелік країн доволі красномовний. З одного боку, це спроба зміцнити власну «вісь зла» через економічні та політичні тиски і шантаж, політологи про це говорять давно. Але також треба враховувати, що самі заходи Кремля цілком можуть відбуватися в якомусь дикому задуп'ї цих дійсно видатних столиць і міст", - ідеться в тексті.

"І, безумовно, російська пропаганда подасть їх як основні, резонансні події для цієї країни. Приблизно так, як недавнє поодиноке хуліганство в Перемишлі, повністю ігнороване польськими медіа, подавалося «Москвою і її «корисними ідіотами» мало не як головний антиукраїнський тренд польської державної політики", - пише Покальчук.

"Ми можемо традиційно ігнорувати або реагувати з запізненням якимись заявами, які, однак, ніхто не буде читати в світі. Зрозуміло, що наступальна інформаційна політика повинна спиратися на наявність політичної волі і бажання брати на себе відповідальність, з чим у нас у перших осіб насправді повна імпотенція, що ні для кого давно не є таємницею", - резюмував автор.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ