Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росія повністю призупинила транзит українських вантажівок

Росія повністю припиняє транзит по своїй території вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, починаючи з 12:00 за московським часом 16 лютого 2016 року. Про це повідомив Мінтранс РФ, передає "Інтерфакс".

У повідомленні відомства зазначається, що таке рішення прийнято у зв'язку з продовженням блокування руху російських вантажних транспортних засобів по території України.

Доставка вантажів на територію Республіки Казахстан відповідно до указу президента РФ від 1 січня 2006 № 1 буде продовжена, але перевізниками інших держав.

До теперішнього часу органами Ространснагляду на території РФ припинено рух 324 українських фур.

Дія відповідних заходів триватиме до врегулювання ситуації, пов'язаної з блокуванням українською стороною російських вантажних автомобілів.

"Станом на 12:00 16 лютого 2016 року рух російських вантажівок по території України, як і раніше ускладнений, неможливо в'їхати на територію України з боку Європейських країн. Блокування російських вантажівок на території України триває з 11 лютого", - йдеться в повідомленні російського відомства.

Раніше Мінтранс повідомив, що так і не отримав від української влади офіційного повідомлення про призупинення транзитних перевезень через територію України вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в РФ.

Нагадаємо, акція з блокування фур російських перевізників стартувала в четвер в селі Нижні Ворота (Воловецький р-н Закарпатської обл.). Закарпатські активісти також оголосили про створення блокпостів.

Потім до них приєдналися активісти Волинської області, а до неділі кількість областей, де блокувалися російські фури, досягло 10.

Міністерство інфраструктури вказувало, що не має повноважень реагувати на акції громадських активістів.

У свою чергу, Мінтранс РФ 14 лютого повідомив, що на території Росії припинено рух зареєстрованих в Україні фур.

За даними Ространснагляду, на ранок понеділка на території РФ затримано 152 транспортні засоби, що належать українським автоперевізникам.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ