Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росія представить сьогодні остаточний звіт про смоленську катастрофу

Російська влада передала польській стороні остаточний звіт Міжнародного авіаційного комітету про результати розслідування авіакатастрофи літака президента Польщі, що сталася під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Про це повідомла ВВС, не наводячи деталей документа.

Міждержавний авіаційний комітет сьогодні, 12 січня, має оприлюднити підсумки розслідування катастрофи Ту-154, на борту якого перебувала польська делегація на чолі з Лехом Качинським.

З доповіддю перед журналістами виступлять голова комітету Тетяна Анодіна і голова технічної комісії МАК Олексій Морозов.

В кінці грудня акредитований при МАК представник Польщі Едмунд Кліх заявив, що Польща напише власну доповідь по Смоленській авіакатастрофі, якщо МАК не включить в доповідь передані раніше зауваження польської сторони. Зокрема, польська сторона не отримала відповідь від росіян на прохання надати записи радарів Смоленського аеродрому, які фіксували момент посадки літака.

Крім того, 17 грудня глава польського уряду Дональд Туск назвав "неприйнятним" підготовлений російською строну попередній рапорт про причини катастрофи. Польська сторона скерувала майже 150 сторінок зауважень до 210-сторінкового документа росіян.

Літак Леха Качинського, що летів у Катинь для участі у пам'ятних заходах, розбився в районі аеродрому "Північний" в умовах густого туману 10 квітня минулого року. Всі 96 чоловік, що знаходилися на борту - Качинський, його дружина, а також десятки високопоставлених польських чиновників і громадських діячів - загинули.

Подробиці

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ