Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Росія тягне час із допитом Януковича, - Горбатюк

Начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ вважає, що Росія навмисно тягне час у ситуації з допитом екс-президента Віктора Януковича. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У наших клопотаннях російська сторона відмовила у проведенні слідчих дій з Януковичем. На міжнародний запит суду у зв'язку з розглядом справи по 20 лютого (справа про розстріл Майдану "беркутівцями" - ред.) була відповідь, що суд, якому доручили здійснення відеоконференції, не має відповідної технічної можливості. Тому незрозуміло, це остаточна відмова або вони будуть шукати суд, який матиме таку можливість. Як на мене, ознаки (затягування часу - ред.) є, тому що коли направляють, то повинні знати, в якому суді є така можливість. Тому який сенс подавати до суду, де немає такої можливості?" - вважає Горбатюк.

Нагадаємо, 23 червня Міністерство юстиції України направило в мін'юст РФ запит про проведення допиту екс-президента Віктора Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про розстріл Майдану. Через кілька місяців виявилося, що мін'юст РФ загубив частину документів запиту. Українська сторона направила запит повторно. В цей же день в мін'юсті РФ повідомили, що отримали даний запит.

19 жовтня міністерство юстиції Російської Федерації направило в Радянський суд Ростова-на-Дону запит України про допит колишнього президента країни Віктора Януковича.

20 жовтня адвокат Януковича заявив, що допит його підзахисного у справі екс-"беркутівців", які підозрюються у розстрілі Майдану, буде проходити у відкритому режимі. Проте пізніше в райсуді Ростова-на-Дону заявили, що Янукович не може бути допитаний через відсутність системи відеоконференцзв'язку.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ