Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росія відправила бомбардувальники до Венесуели

10 грудня у Венесуелу відправилось два Російських стратегічних бомбардувальники.

Такі бомбардувальники здатні перевозити звичайні та ядерні ракети з діапазоном до 3410 миль, повідомляє NBC News.

Міноборони Росії заявило, що пара бомбардувальників Ту-160 приземлились в аеропорту Майкетіа за межами Каракасу, в понеділок, 10 грудня, після польоту на  відстань 6200 км. Вони не сказали, чи несли бомбардувальники яку-небудь зброю і не повідомили, як довго вони будуть залишатись у Венесуелі.

У  міністерстві також зазначили, що бомбардувальники були затінені норвезькими винищувачами F-18 під час свого польоту. Також вони додали, що вантажний літак Ан-124 Руслан та пасажирський літак Іл-62 супроводжували бомбардувальники до Майкетіа.

Як стало відомо, відправка бомбардувальників є наслідком візиту президента Венесуели Ніколя Мадуро до Москви минулого тижня, щоб забезпечити політичну та економічну допомогу, навіть тоді, коли його країна вимушена заплатити мільярди доларів заборгованостей перед Росією.

Насамперед, Росія є головним політичним союзником Венесуели, яка все більше ізолюється у світі через зростання санкцій під керівництвом Сполучених Штатів та Європейського Союзу, які звинувачують Мадуру у підриві демократичних інститутів, зміцненні своєї влади на фоні економічної та політичною кризи, яка гірша за Велику Депресію.

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу на минулому засіданні тижня зі своїм венесуельським колегою Володимиром Падріно Лопесом заявив, що Росія і надалі продовжуватиме відправляти свої військові літаки та військові кораблі для відвідування Венесуели, у рамках двостороннього військового співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ