Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія ввела НАТО в оману масштабом навчань "Захід-2017" - альянс

Північноатлантичний альянс звинуватив Росію у введенні в оману НАТО масштабом своїх військових навчань "Захід-2017" та у порушенні правил, які направлені на зменшення напруженості між Москвою та західними країнами. Про це повідомляє Reuters.

Відповідну заяву посли країн альянсу зробили на зустрічі з постійним представником Росії при НАТО Олександром Грушко. Вони зазначили, що Москва дала некоректну інформацію про навчання.

За інформацією міністерства оборони Росії, у навчаннях взяли участь близько 12 700 військовослужбовців. "Захід-2017" тривав з 14 по 20 вересня у Білорусі, на Балтійському морі, в західній частині Росії та у Калінінграді.

Однак у НАТО стверджують, що у цих навчаннях взяли участь набагато більше військових і вони імітували атаку на західні країни у серпні та у вересні.

"Кількість військовослужбовців, що брали участь у навчаннях, значно перевищила кількість, оголошену перед їхнім проведенням, сценарій був іншим, а географічний обсяг був більшим, ніж раніше", - заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Представники альянсу висловили занепокоєння через те, що широкомасштабні непередбачені навчання можуть випадково викликати конфлікт у Східній Європі між країнами-членами НАТО та Росією.

Через це представники альянсу вимагали від Москви надавати чіткішу інформацію щодо своїх військових навчань та запрошувати більше спостерігачів.

У відповідь, Грушко заявив, що заяви НАТО невірні і що в НАТО об’єднали декілька різних військових навчань у "Захід-2017".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ