Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росія визнала, що перемогу у Великій Вітчизняній допомогли здобути українці

У Росії пояснили, що вважали і вважають перемогу у Великій Вітчизняній війні спільною перемогою народів Радянського Союзу, в тому числі й українців. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Що стосується питання про перемогу у Великій Вітчизняній війні, то, я думаю, що ні в кого немає ніяких сумнівів, що російське керівництво, президент Росії, уряд Росії і всі інші члени керівництва РФ і весь російський народ виходить з того, що це була загальна перемога народів Радянського Союзу. Так записано у всіх наших документах, так воно і є насправді. І ніяких інших підходів російського керівництва не існує. Все інше - це спроби шукати якусь сенсацію там, де її просто немає", - зазначив Лавров.

Нагадаємо, 16 грудня під час спілкування з росіянами в прямому ефірі Володимир Путін заявив, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якщо б Україна не входила до складу Радянського Союзу.

"Тепер з приводу наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якщо б ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно перемогли б, бо ми - країна переможців", - заявив російський прем'єр, відповідаючи на запитання одного з росіян.

За його словами, статистика часів Другої світової війни свідчить, що найбільших втрат зазнала саме РСФСР - більше 70%.

"Це означає, що війна виграна, не хочу нікого ображати, за рахунок індустріальних ресурсів РФ. Це історичний факт, це все в документах", - сказав він.

За словами Путіна, це зовсім не зменшує значення в загальній перемозі республік колишнього Радянського Союзу, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ