Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія заарештувала активи іноземних банків

Загальна сума активів трьох західних банків, на які суд у Санкт-Петербурзі наклав арешт, становить понад 700 мільйонів євро

У російській федерації наклали арешт на активи низки міжнародних банків. Серед них — два найбільші німецькі банки. Про це повідомило Польське радіо.

Рішення про заморожування сотень мільйонів євро Deutsche Bank і Commerzbank видав Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області.

Як інформує кореспондент Польського радіо Адам Ґурчевський, арбітраж у Санкт-Петербурзі заарештував майно, рахунки та цінні папери Deutsche Bank, а також його дочірніх компаній в рф, на суму майже 240 мільйонів євро. У випадку Comerzbank, сума становить приблизно 100 мільйонів євро.

До списку установ, чиї активи будуть заморожені, потрапив і UniCredit. Росіяни заарештували активи італійського банку на суму майже пів мільярда євро.

Таке рішення було ухвалено через позов «Русхімальянс» — дочірньої компанії «Газпрому», яка є оператором комплексу з перероблювання та скраплення природного газу в Усть-Лузі.

Під Санкт-Петербургом на Балтійському морі росіяни планували побудувати СПГ-термінал. Через санкції, введені Європейським Союзом після початку повномасштабної російської агресії проти України, інституції ЄС вирішили, що не виділятимуть кошти на цю інвестицію. У зв’язку з цим компанія «Газпром» подала скаргу, і суд її задовольнив.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ