Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російська пропагандистка Овсянікова буде розповідати німцям про війну в Україні

Німецька газета Die Welt найняла кореспондентом Марину Овсяннікову - російську журналістку, яка нібито виступила проти війни в Україні в етері державного російського телебачення.

The Guardian з посиланням на власника німецької газети Акселя Спрінгера зазначає, що російську журналістку Марину Овсянікову, яка з'явилась в прямому ефірі новин на російському державному телеканалі на знак протесту проти війни в Україні, найняли кореспондентом в Die Welt.

Спрінгер повідомив, що 43-річна Овсянікова вестиме репортажі для газети, а також для телевізійного новинного каналу Die Welt, зокрема з України та росії.

"Колишня редакторка російського державного Першого каналу своїм протестом в ефірі "захищала найважливіше - журналістську етику, попри загрозу державних репресій", - заявив головний редактор Welt Group Ульф Пошардт.

Нагадаємо, що після скоєного, Овсянікову оштрафували на 30 000 рублів (приблизно 10800 грн, - ред.) за "проведення незаконної акції".

"20 років ти працюєш у програмі, яка видавала пропагандистські сюжети, адже саме та редакція видала сюжет про “розіпнутого хлопчика”, а потім ти виходиш в з плакатиком “No War” і все? Ти можеш претендувати на громадянство Франції? Супер!", - нещодавно, у проєкті Гал-інфо #ВідвертаРозмова_з, прокоментував історію з Овсяніковою український журналіст Айдер Муждабаєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ