Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Російське товариство у Львові не хоче виселятись

Сьогодні, 21 лютого, у Львівському апеляційному господарському суді мав відбутися розгляд апеляційної скарги «Російського товариства ім. О. Пушкіна» щодо виселення з комунального приміщення Львівської обласної ради за адресою вул. Короленка, 1а у Львові. Про це Гал-інфо повідомили присутні на суді ветерани російсько-української війни.

Представники російської громади намагаються затягнути розгляд справи по суть, вони зажадали, щоб був відвід  головуючої судді. Після перерви та наради суддів їм було відмовлено у цьому клопотанні, адже підстав для цього нема, але для уникнення конфліктної ситуації головуюча суддя та її заступник оголосили про самовідвід.

Наразі коли відбудеться судове засідання невідомо, адже буде формуватися нова колегія суддів.

Нагадаємо, що суд першої інстанції щодо виселення з комунального приміщення Львівської обласної ради на вул. Короленка, 1а, Російського культурного центру сторона позивача програла і тепер подала на апеляцію.

В коментарі Гал-інфо заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк  наголосив, що з юридичної точки зору підстав для задоволення апеляційної скарги нема.

Він зазначив, що для розгляду апеляції дається два місяці.

Російський культурний центр у Львові - грибок, безлад і прапор

«Суд першої інстанції сказав своє слово. Зараз вони подали апеляційну скаргу. З юридичної точки зору, підстав для її задоволення нема. Після завершення судів виконавча служба завершить процес вивільнення приміщення», - сказав Володимир Гірняк.

Він сподівається, що вже влітку комунальне приміщення Львівської облради буде вивільнено.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у Львові будівлю на вул. Короленка, 1а, площею 380,2 кв.м, яку нині орендує МГО «Російське товариство ім. О.Пушкіна», Львівська облрада мала намір продати. Пізніше було вирішено не продавати приміщення, а натомість запропонувати для користування ветеранам АТО.

Голова депутатської комісії з питань комунального майна та приватизації Ігор Комарницький заявив, що Російське товариство довело приміщення до жахливого стану і там панує страшна антисанітарія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ