Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські сили поблизу Норвегії зменшили свою присутність

Російські сили, дислоковані в Арктиці поблизу Норвегії, зменшили свою присутність на 20%, ніж це було до вторгнення в Україну.

 Про це заявив керівник міноборони Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен, пише Reuters.

Норвегія є частиною НАТО і має спільний кордон з Росією в Арктиці. Північна країна межує з Кольським півостровом, де зосереджено більшість російської ядерної зброї, а також її Північний флот, який керує російськими атомними підводними човнами.

Виступаючи після зустрічі начальників оборонних відомств країн НАТО в Осло, генерал Крістофферсен заявив, що президент РФ Володимир Путін "дуже добре знає", що НАТО не є загрозою для Росії.

"Якби він вірив, що ми загрожуємо Росії, він не міг би направити свої війська в Україну, щоб вести там війну", — сказав Крістофферсен.

Така модель поведінки Росії також стосується того, як вона поводилася з сусідньою Фінляндією після її вступу в НАТО в квітні, додав адмірал Роб Бауер, голова військового комітету НАТО. Фінляндія та Росія мають спільний кордон протяжністю 1300 км, а російських військ уздовж цієї зони, як і з Норвегією, менше, ніж до війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ