Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російські тюремники заперечили повідомлення, що Сенцова вивезли з колонії

Російські тюремники заперечили повідомлення, ніби українця Олега Сенцова, який уже 91-й день голодує в російському ув’язненні, вивезли з його колонії.

Як заявили кільком російським агентствам в управлінні Федеральної служби виконання покарань Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, ця інформація не відповідає дійсності.

Раніше, в ніч на 12 серпня, російська журналістка Вікторія Івлєва написала у фейсбуці, ніби Олег Сенцов, «здається, врятований» і нібито літак із ним вилетів із Салехарда – центру Ямало-Ненецького автономного округу, де український режисер перебуває в ув’язненні в колонії в місті Лабитнангі.

Але пізніше вночі вона додала, що ніякої нової інформації не має, а потім визнала: «починаю підозрювати, що над нами, можливо, непогано насміялися».

Кримчанин Олег Сенцов був засуджений у Росії в серпні 2015 року до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в окупованому Криму. Він провину не визнає. Правозахисники визнали його політичним в’язнем. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв’язнів у Росії й у Криму.

Станом на 12 серпня Сенцов голодує вже 91-й день. Попередніми днями з’являлися повідомлення, що стан його здоров’я помітно погіршився; російські тюремники заперечують це.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ