Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російському пропагандисту Шарію повідомили про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді українському блогеру, який з-за кордону здійснює підривну діяльність проти України (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).
Російський пропагандист Анатолій Шарій

За даними слідства, підозрюваний – керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного Youtube-каналу. Про це повідомили в офісі Генпрокурора України.

Із 2019 року він фактично проживає на території Королівства Іспанія, звідки організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Слідством встановлено, що підозрюваний навесні 2022 року вступив у змову з колишнім начальником Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, який з 2018 року працює на фсб рф. Стосовно нього за фактом державної зради розпочато окреме кримінальне провадження.

Спільники розробили медіапроєкт для дискредитації України та її Збройних Сил, який передали куратору з фсб рф. Він мав сприяти пошуку українських військовополонених у місцях їх утримання на території росії, організації та фільмування їхніх допитів. Надалі ці відео мали використовувати для монтажу антиукраїнських тенденційних матеріалів та розповсюджувати їх в інтернет-мережі.

Протиправний зміст інформаційного продукту підтвердила судова лінгвістична експертиза.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, 4 травня 2022 року іспанські правоохоронці затримали Анатолія Шарія. Тодішня генпрокурорка України Ірина Венедиктова, повідомляла, що Офіс генпрокурора підтвердив міністерству юстиції Іспанії наміри домагатися екстрадиції Шарія. І закликала українців "збавити оберти" оскільки емоційні коментарі щодо проросійського блогера Анатолія Шарія, можуть нашкодити процесу його екстрадиції до України. Однак 5 травня іспанський суд звільнив Шарія з-під варти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ