Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Російським гонщикам заборонять виступати у Великій Британії

Британська організація Motorsport UK, яка організовує автоспорт у Великій Британії, заборонить виступи російських та білоруських гонщиків.

Як повідомляє F1.Ukraine, попри відмову FIA скасовувати ліцензії для російських гонщиків, про що просила Українська автомобільна федерація, у Великій Британії вирішили прийняти своє рішення.

Девід Річардс, відомий своєю позицію до війни Росії в Україні, а також голова Motorsport UK, разом із правлінням організації відреагували на триваючі акти війни та агресії, що проводяться в Україні з боку Росії та Білорусі.

Річардс прокоментував: «Вся спільнота Motorsport UK засуджує акти війни Росії та Білорусі в Україні та висловлює свою солідарність і підтримку всім, хто постраждав від конфлікту.

«Ми єдині з народом України та автоспортивною спільнотою після вторгнення та неприйнятних дій, які сталися. Настав час для міжнародної автоспортивної спільноти діяти та підтримати народ України та наших колег з Автомобільної федерації України (FAU)».

У відповідності з рекомендаціями Міжнародного олімпійського комітету (МОК) та дотримуючись рішень FIA, члени правління Motorsport UK встановили дії, які мають бути вжиті у Великій Британії, та схвалили наступне, що має бути запроваджено з негайним набуттям чинності:

У Великій Британії призупинено визнання ліцензій, виданих Російською автомобільною федерацією (RAF) і Білоруською автомобільною федерацією (BAF). Як наслідок:

Жодні російські/білоруські ліцензовані команди не можуть брати участь у змаганнях з автоспорту у Великій Британії;

Жодні російські/білоруські ліцензовані учасники та офіційні особи не можуть брати участь у автоспортивних змаганнях Великої Британії

На заходах Motorsport UK заборонено демонструвати національні символи, кольори, прапори (на уніформі, спорядженні та автомобілі) Росії/Білорусі

Рішення Motorsport UK було прийнято після повних консультацій з урядом Великої Британії та національними спортивними органами, щоб забезпечити односторонню відповідь на кризу.

Річардс підсумував: «Наш обов’язок — використовувати будь-який вплив і важелі впливу, які нам можуть знадобитися, щоб зупинити це абсолютно невиправдане вторгнення в Україну. Ми закликаємо автоспортивну спільноту та наших колег по всьому світу повністю прийняти рекомендації Міжнародного олімпійського комітету та зробити все можливе, щоб покласти край цій війні».

«Motorsport UK об’єднується з Леонідом Костюченком, президентом FAU, українською автоспортивною спільнотою та українським народом і закликає припинити насильство мирним вирішенням».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ