Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський військовий попросив політичного притулку в Україні

Курсант російського прикордонного училища попросив статус біженця в Україні. Про це у Facebook повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За його словами, днями на пункт пропуску "Гоптівка", на в’їзд в Україну прибув громадянин РФ 1997 року народження, який заявив, що він є військовослужбовцем ФСБ РФ та потребує визнання його політичним біженцем.

"Під час первинного опитування та вивчення документів було встановлено, що він дійсно є курсантом третього курсу Голіцинського прикордонного Інституту ФСБ РФ. В ході подальшого спілкування виявилося, що громадянин РФ Удовиченко Сергій є етнічним українцем, добре знає українську мову та за своїми політичними поглядами засуджує діючу владу в Росії", - написав він.

У відео, яке оприлюднив Слободян росіянин повідомив, що за останні два роки мінімум 6-7 разів брав участь у мітингах опозиції та відчував, що за ним слідкують російські спецслужби.

За його словами, він не має наміру повертатися до Росії.

Наразі у ДПС вирішують, чи надавати статус біженця громадянину РФ.

У коментарі телканалу "112" Слободян зазначив, що поки важко робити якісь прогнози, але якщо не буде ускладнень, то за кілька тижнів результат буде.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ