Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розлучення онлайн: понад 10 тисяч розлучень за пів року

Українці все частіше розлучаються в онлайн-режимі. Кількість розірвань шлюбів в режимі онлайн зростає рік до року.

За останні чотири роки в українських судах відбулося 1414 онлайн-засідань щодо розірвання шлюбу, та їх кількість зростає рік до року. Скористатися правом на припинення офіційних сімейних відносин саме у такому форматі можуть, зокрема, подружні пари, які проживають за кордоном.

За останні чотири роки в українських судах було проведено 1414 судових засідань щодо розірвання шлюбу в режимі відеоконференції.

Лише у поточному році станом на початок вересня було проведено 520 таких засідань. Це вже більше, аніж за весь 2021 або ж 2022 рік — тоді відбулося відповідно 279 та 434 судових засідань. З року в рік подружні пари все частіше припиняють свої офіційні відносини саме таким чином.

Ця тенденція була виявлена Опендатаботом під час аналізу категорій справ щодо розірвання шлюбу за допомогою пошуковика по судовому реєстру Бабуся.

Зазначимо, в Україні розривати шлюби можна і без звернення до суду — коли подружжя не має дітей і претензій один до одного в питанні поділу майна. У таких випадках шлюби припиняються державними органами реєстрації актів цивільного стану. У такому форматі за шість місяців поточного року завершили свій шлюб понад 10 тисяч пар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ