Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розпуск Верховної Ради не змінить існуючого політикуму – Олесь Доній

«Легітимних підстав для розпуску Верховної Ради зараз немає, оскільки парламент працює у конституційному полі», – повідомив «Гал-info» політолог Олесь Доній.
За його словами, Президент Віктор Ющенко має право розпустити парламент у разі фактичних для цього підстав. «Якщо протягом тридцяти днів Верховна Рада не збирається на засідання сесії або протягом місяця не сформований Кабінет Міністрів України, це є підставою для розпуску парламенту і оголошення дострокових парламентських виборів. Зараз жодна з цих підстав не є діючою, тому не варто говорити про такий розвиток подій», – сказав Олесь Доній.
 На думку політолога, «є лише бажання фракції БЮТ для подібного розвитку подій з метою отримання більш чисельної фракції у парламенті, проте цієї підстави для Віктора Ющенка є явно замало. Тим більше, дострокові вибори не спрощують ситуації для «Нашої України», яка може і не набрати більшої кількості голосів, ніж зараз має у Верховні Раді. І загалом якісних змін політичної ситуації після дострокових виборів не варто очікувати, тому говорити про розпуск Верховної Ради не варто. Мова йде про незадоволення частини суспільства існуючим політикумом, проте дострокові вибори ніколи не були безболісними і якісно не змінювали політикум держави», – зазначив Олесь Доній.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ