Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розроблено проект рекультивації Броницького полігону, що на Львівщині

1/2
Сьогодні, 6 листопада, у м. Дрогобич відбулося засідання тимчасової контрольної комісії з питання вивозу та утилізації ТПВ у Дрогобицькому районі. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

Члени комісії відвідали також Броницький полігон та поспілкувалися з мешканцями с. Брониця.

Як розповів голова комісії Богдан Гагалюк, депутати разом із представниками Львівської ОДА, міської влади м. Дрогобич обмінялися думками та окреслили план дій на найближчу перспективу для подолання сміттєвої кризи.

«У мешканців с. Брониця, які блокують полігон, категорична позиція: жодної машини зі сміттям вони не допустять на сміттєзвалище. Під час розмови з блокувальниками вдалося узгодити лише одне питання – проведення рекультивації полігону», - сказав він.

За словами Богдана Гагалюка, уже розроблений проект рекультивації Броницького полігону, який потребує на реалізацію 20 млн грн коштів.

«Проект зараз знаходиться в департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, далі Дрогобицька міська рада має отримати екологічні висновки, потім має відбутися тендер на проведення робіт з рекультивації, а вже потім сама рекультивація сміттєзвалища», - повідомив голова комісії.

У свою чергу депутат Львівської обласної ради, член тимчасової контрольної комісії Андрій Ковч підкреслив, що першочерговим кроком має бути – вивезення всього сміття та санітарне очищення міста. «Наша комісія покликана налагодити зв'язок з іншими полігонами для прийому сміття за невисокими цінами, тим самим зменшивши витрати для Дрогобича», - додав він.

Як поінформував Богдан Гагалюк, з обласного бюджету вже виділено 3 млн грн для подолання кризи з вивозом сміття у м. Дрогобич. «Кошти повинні надійти протягом тижня. Вони дозволять забезпечити фінансування вивозу сміття з Дрогобича в інші райони і, можливо, навіть області. Будемо домовлятися з містами Самбір, Стрий і Миколаїв, щоб частину непотрібу з Дрогобича вивозити на їхні полігони. Оскільки зараз вивозити ТПВ на Броницький полігон просто неможливо. Наша комісія продовжує роботу», - підсумував пан Богдан.

Як відомо, Львівська обласна рада 25 жовтня створила тимчасову контрольну комісію з питання вивозу та утилізації ТПВ у Дрогобицькому районі, до складу якої увійшли 12 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ