Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хроніки «Добробуту» і загадковий орендар: суд триває

Учора, 11 січня, у Господарському суді Львівської області відбулося чергове слухання у справі щодо скасування права ТОВ «СУАП «Галінвест» на користування земельною ділянкою під ринком «Добробут», а також державної реєстрації права власності підприємства на нерухоме майно – так званий промислово-продовольчий торговий центр на вул. Старій, 3.

Понад рік Львівська міська рада оскаржує право власності на сам ринок і на користування земельною ділянкою 0,66 га, яке ТОВ «Спільне Українсько-Австрійське підприємство «Галінвест» зареєструвало 24 грудня 2020 року. 

У межах судових дебатів у справі з’явилась третя особа  – невідомий до цього орендар ПП «Захід ценз», зареєстрований за тією ж адресою, що і користувачі ділянки ТОВ «СУАП «Галінвест».

За словами адвоката третьої особи, будь-яке рішення суду впливатиме на права й інтереси його клієнта. Тому він вимагав від суду прийняти рішення повернутись на стадію підготовчого провадження справи й залучити підприємця як третю сторону. 

За даними YouControl, третьою особою є компанія «ЗАХІД ЦЕНЗ» одноосібним директором і засновником якої є Олексій Винник. За інформацією ЗМІ, Олексій Винник є багаторічним директор ринку «Добробут». 

Про результати слухання розповіла керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич. 

“[Орендар] Стверджує, що орендує площі в промислово-продовольчому центрі з 05.07 (якраз дата незаконної реєстрації права власності). Хто пропустив, на ринку за документами існує промислово-продовольчий центр, право власності на який місто оскаржує в господарському суді. Цей орендар стверджує, що до цього часу про суд не знав (а ми вже судимось рік), а рішення суду невідомим чином вплине на його права”, – пояснює вона. 

За словами очільниці юридичного департаменту, у справі № 914/305/22 було близько 10 судових засідань, і протягом цього періоду жодного разу не йшлося про укладений договір оренди. 

Учора, 11 січня, за результатами слухання суд ухвалив залучити орендаря як третю сторону.

"Засідання закінчилось тим, що ТОВ «СУАП «Галінвест» оштрафували за зловживання процесуальними правами на 26840 грн. Далі буде..." –  додає Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ