Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розвідка оголосила кількість техніки і військових Росії на українському напрямку

Росія і надалі тримає на українському напрямку угрупування загальною чисельністю близько 94 тис. осіб, понад 1250 танків, 3,2 тис. бойових броньованих машин, 1,7 тис. артилерійських систем різного калібру, 600 бойових літаків і вертольотів, 90 кораблів і підводних човнів.

Про це інформує УНІАН з посиланням на начальника адміністративного управління Головного управління розвідки Міноборони Віктора Мертвиченка.

Зокрема, з 22 квітня, коли було оголошено про початок відведення військ РФ від кордонів України і до сьогодні, 18 червня, ГУР Міноборони фіксує часткове відведення російських військ від державного кордону України та з тимчасово окупованої території АР Крим.

Зазначається, що більшість особового складу, передислокованого до державного кордону, підрозділів ЗС РФ повернули до пунктів постійної дислокації.

Водночас, на російських полігонах поблизу держкордону України залишилася їхня бойова техніка.

ГУР МО прогнозує повернення наприкінці червня особового складу зазначених підрозділів для участі у спільному стратегічному навчанні ЗС РФ та Білорусі «Захід 2021».

«РФ продовжує утримувати на українському напрямку угрупування загальною чисельністю близько 94 тис. осіб, понад 1250 танків, 3,2 тис. бойових броньованих машин, 1,7 тис. артилерійських систем різного калібру, 600 бойових літаків і вертольотів, 90 кораблів і підводних човнів», - зауважив Мертвиченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ