Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Розвідник «Шекспір» розповів про визволення Зміїного

Зусилля України щодо повернення острова Зміїний розпочалися у квітні 2022 року із затопленням флагмана Чорноморського флоту росії, корабля «москва». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Незабаром українські розвідники ГУР МО України, у співпраці з іншими підрозділами Сил оборони України, провели надскладну операцію зі звільнення Зміїного та встановили на острові український прапор…

30 червня москва оголосила, що виводить свої війська, назвавши це «жестом доброї волі».

«Як тільки ми почали систематично працювати з середини червня 2022 року, ми змусили росіян покинути острів за два тижні», – сказав у інтерв'ю The Wall Street Journal відповідальний за операцію офіцер ГУР МО України, відомий за позивним Шекспір.

Журналісти видання отримали рідкісну можливість відвідати острів Зміїний у Чорному морі та поспілкувалися з воїнами елітного спецпідрозділу ГУР МО України «Тимур», які брали участь у його відвоюванні влітку 2022 року.

Українські розвідники розповіли нові подробиці однієї з найвідоміших сторінок українського опору російському вторгненню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ