Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розвиток цифрових компетентностей: на Львівщині працюють над стратегією

3 березня 2021 року Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей і затвердив план заходів щодо її реалізації.
Photo by form PxHere

Стратегічна ціль Мінцифри - навчити 6 млн українців цифрової грамотності за три роки. Для цього Мінцифра запустила у 2020 році національну онлайн-платформу Дія.Цифрова освіта. За рік без державного фінансування було створено понад 50 освітніх серіалів із цифрової грамотності, які почали дивитися майже 500 000 українців. Також запустили перший національний тест на цифрову грамотність “Цифрограм”. Попри це, за даними Мінцифри, 53% українців досі знаходиться нижче базового рівня.

“Мінцифри активно працює у напрямку розробки стратегії розвитку цифрових компетентностей. Зараз на рівні країни формується рамка цифрових компетентностей, тому, можливо, що з часом ми матимемо документ, який засвічуватиме наш рівень володіння цифровими технологіями. У напрямку розвитку цифрових компетентностей працюємо і ми. Зараз спільно з департаментом освіти розробляємо стратегію розвитку цифрових компетентностей. Ми не хочемо робити її шаблонно, бо деякі міста її вже прийняли, але розвиток цифрових компетентностей для міст і для регіонів - це цілком різні історії. У своїй роботі ми до цього ґрунтовно підходимо і першим етапом вбачаємо дослідження, яке направлено на те, щоб зрозуміти, яка наша цільова аудиторія.

Треба зрозуміти, кому ці цифрові компетентності потрібні, щоб не робити заходів не під свою аудиторію. Молодь прекрасно дає собі раду самостійно, наразі ми вже бачимо, що маємо орієнтуватися на людей від 35 років і окремо на дітей, особливо тих, які живуть і навчаються в селах. Окремо працюватимемо з підприємствами, зі службовцями, з працівниками освіти. Ми плануємо або використати вже наявні курси цифрової грамотності або створити свої, і залучити до цього львівські ЗВО”,- розповів в коментарі Гал-інфо завідувач сектору з питань цифрової трансформації управління регіонального розвитку департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Максим Столярчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ